Call us  0620746562

Consulting and software for energy industry and horticulture

Instellen VisserTek EAB mailbox

Het EAB berichtenverkeer met de veilingen verloopt via email berichten met gecodeerde informatie. Hiervoor is dus een email account nodig. U kunt hiervoor zelf de gegevens invullen van een door uzelf aangemaakte email account (POP en SMTP server etc.) in Instellingen menu, Verbinding/Internet. Dit vereist echter wat technische kennis en bovendien verandert de provider de gegevens en benodigde instellingen waardoor plotseling uw EAB berichten niet meer kunnen worden verzonden of ontvangen. Dit is met name het geval indien u gratis email acounts van bijv. gmail (Google) of Outlook gebruikt. Vooral de laatste jaren geven deze email accounts bij gebruik voor EAB steeds vaker problemen.
Om deze reden biedt VisserTek zelf email accounts aan waarbij u alleen nog maar een nummer en code dient in te vullen (dit is ongeveer hetzelfde als voorheen de AntEater ‘Mierenpost’). Het email adres werkt altijd (zolang uw registratie van 34 eur per 2 jaar loopt). U kunt een VisserTek EAB mailbox bestellen via het bestelformulier of een email aan info@vissertek.com.

Heeft u de VisserTek mailbox besteld, vul dan de gegevens in het Internet tabblad van de Aflevering instellingen. Ga hier naar toe via het Instellingen menu en dan Verbinding/Internet. U ziet dan het window zoals hieronder. Kies de ‘VisserTek EAB mailbox’ optie, vul het ontvangen mailbox nummer in (ipv ‘vteab000’ in het voorbeeld hieronder) en ook de code in het vakje ernaast.

Na het instellen kunnen EAB berichten (aanvoerbrieven) verzonden worden. Om om berichten terug te ontvangen van de veiling (ontvangstbevestigingen en prijs/dagafschriftberichten) moet het e-mail adres vteab000@visserservices.com worden doorgegeven aan de veiling (vul uw eigen nummer in ipv ‘000’):

  • FloraHolland: log in in ‘Mijn RoyalFloraHolland’, ga naar adressen bij dienstberichten en voeg dit email adres toe en stel dit email adres in voor prijsberichten.
  • Plantion: email naar relatiebeheer@plantion.nl met aanvoerdernummers en verzoek het bovenstaande email adres te gebruiken voor EAB response- en prijsberichten (of neem contact op met Gerrit Kremer)
  • Veiling Rhein-Maas: email naar grignion.vanderasdonk@veilingrheinmaas.de  met aanvoerdernummers en verzoek het bovenstaande email adres te gebruiken voor EAB response- en prijsberichten (of neem contact op met Grignion van der Asdonk)

Leave a Reply

Your email address will not be published.