Call us  0620746562

Consulting and software for energy industry and horticulture

VisserTek website en software gecertificeerd

Wellicht hoort u regelmatig over het gevaar van virussen en andere manieren van criminelen om in uw PC in te breken. Er zijn verschillende manieren mogelijk om dit risico te minimaliseren en VisserTek heeft daarom de volgende 2 maatregelen genomen teneinde de PC’s van haar klanten te beschermen:

 • Steeds meer browsers eisen een extra beveiliging voor websites waardoor u zeker bent dat uw inderdaad op de juiste website zit. Ook VisserTek heeft nu deze beveiliging. Zit u op de website van VisserTek dan ziet in de adresbalk van uw browser nu https://www.vissertek.com/  met een ‘slotje’ ervoor. Zolang u het slotje ziet en ‘’https’’ (ipv ‘’http’’) dan weet u zeker dat u op de beveiligde VisserTek website zit (ziet u het slotje niet en ‘’http’’ i.p.v. “https’’, dan wordt u aangeraden de pagina onmiddellijk te sluiten).
 • Windows wordt steeds strenger met het accepteren van installatieprogramma’s zoals die gedownload kunnen worden van onze download pagina https://vissertek.com/downloads/?lang=nl . Met een speciaal ‘’code signing” certificaat kan verzekerd worden dat het installatieprogramma inderdaad van VisserTek afkomstig is en niet van een partij die op deze wijze de controle over uw PC wil overnemen. Met ingang van versie 14.1.5.0 hebben de VisserTek installatieprogramma’s nu ook zo’n certificaat. Tijdens de installatie direct vanaf de downloadpagina (niet bij de automatische updates) moet u mogelijk nog steeds een aantal waarschuwingen omzeilen (steeds op ”meer info” klikken en  ‘toch bewaren’ of ‘toch uitvoeren’ kiezen) maar Windows zal met een blauwe i.p.v. gele kleur in de laatste waarschuwing aangeven dat het programma gecertificeerd is. Zie de volgende screenshots, in dit geval met de Engelse windows versie:De downloadpagina :

  Eerste vraag na klikken op installatie programma:

  Klik op Open, daarna komt de melding hieronder en klikt u op het … knopje

  Dan komt:

  Controleer of VisserTek de Publisher is. Klik nu op Meer…, dan volgt:

  Dan vanzelf:

  Dan Toch Uitvoeren klikken (Run Anyway ) en het installatieprogramma zal een zwart scherm geven en nog een waarschuwing geven in een window met een blauwe balk. Bevestig deze en het installatieprogramma zal starten.

Omdat de VisserTek website nu beveiligd is kunnen de programma’s met versies ouder dan 14.1.4.5 niet meer automatisch naar de laatste versie updaten. Dit betekent dat u met versies ouder dan 14.1.4.5 voor een keer handmatig moet updaten van de downloadpagina https://vissertek.com/downloads/?lang=nl. Na de update naar een nieuwere versie gaat het updaten dan weer gemakkelijk automatisch bij opstarten van het programma zoals voorheen.

Voor dus sterk aangeraden de handmatige update uit te voeren. Zijn er vragen, stuur dan een mail naar support@vissertek.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.