Call us  0620746562

Consulting and software for energy industry and horticulture

Importeren van AntEAB historie

Overgestapt van AntEAB? Dan kunt u met de import functie de historie van partijen en transacties (aankopen) importeren in VisserTek EAB. Hiermee heeft u alle informatie van de afgelopen jaren beschikbaar samen met nieuwe informatie opgebouwd met VisserTek EAB en kunt u dus uw gegevens over vorige jaren overzichtelijk blijven analyseren. U importeert de AntEAB gegevens door de AntEAB gegevens naar zgn. ExportBatch.txt en ExportTrans.txt bestanden te exporteren en deze vervolgens te importeren in VisserTek EAB.

In AntEAB stelt u uw export instellingen in volgens de afbeelding rechts. Dan gaat u naar ‘Rapport’ in AntEAB, selecteert u een periode van bijvoorbeeld een jaar of seizoen en klikt u op Partijen en Transacties Exporteren links onderaan in uw AntEAB window. Nu worden de export bestanden gegenereerd in de export map (standaard C:\Users\Public\AntEater\EAB\). Voor de Partijen wordt het ExportBatch.txt gegenereerd. Voor de Transacties (aankopen) wordt ExportTrans.txt gegenereerd. Importeer vervolgens eerst ExportBatch.txt en dan ExportTrans.txt in VisserTek EAB.

Klik op het Lijst knopje en kies (of voeg toe) een lijst omĀ  in te importeren.

Ga vervolgens naar het VisserTek EAB Bestand menu, dan Import waarna u het importeer scherm ziet. Kies eerst de optie ‘AntEAB ExportBatch bestand…’ en klik op Selecteer bestand. Kies het ExportBatch.txt bestand dat u net vanuit AntEAB hebt aangemaakt en de gegevens worden geimporteerd. Daana kiest u de optie ‘AntEAB ExportTrans bestand…’ en doet het hetzelfde met het ExportTrans.txt bestand. Nu zijn de aanvoerbrieven, partijen en aankoopgegevens geimporteerd. Belangrijk: importeer altijd eerst het ExportBatch en daarna het bijbehorende ExportTrans bestand !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *