Call us  0620746562

Consulting and software for energy industry and horticulture

Detailfoto en logo

In de nieuwe fotovoorschriften van FloraHolland (www.royalfloraholland.com) is een bedrijfslogo linksonder en een detail-foto (close-up) rechtsonder in het beeld verplicht. In BroeiCalc Pro en VisserTek EAB kunt u reeds sinds jaren een logo en closeups (automatisch of handmatig) toevoegen aan het beeld. Dit staat ook in de handleiding en de on-line help beschreven (F1 toets). Hieronder nog even kort de werkwijze:

Ga naar het Beelden archief (Let op: Beelden knop vanuit hoofdwindow (BroeiCalc Pro: aflevering window) gebruiken!, en niet vanuit Aanvoerbriefwindow want daar kunt u alleen beelden selecteren voor in aanvoerbrief)

Zie dan de ‘Beeldveilen’ tabel met uw productfoto’s zoals hieronder. U ziet 3 ‘tabjes’,

  1. een voor de Beeldveilen tabel (hierin staan de beelden die naar de beeldbank gaan)
  2. een voor het Logo (welke op de beelden in de beeldveilen tabel ‘geplakt’ kunnen worden met de Logo knop knop rechtsboven).
  3. een voor de Close-ups (detailfoto’s) (welke op de beelden in de beeldveilen tabel ‘geplakt’ kunnen worden met de Close-up knop rechtsboven).

Om een logo toe te voegen gaat u naar het ‘Logo’ tabblad door op het ‘Logo’ tabje te klikken. U kunt slechts een logo toevoegen (alleen in de network versie meer dan 1). Dit betekent dat als u uw logo wilt veranderen het bestaande (als die er is) eerst moet verwijderen.

Detailfoto’s Voegt u toe in de Close-up table. U komt in deze tabel door op het ‘Close-up’ tabje te klikken. Voeg voor al uw producten een detail/close-up foto toe en geef ook de productcode aan van de detailfoto net als bij een gewone beeldveilfoto (rechtsonder productcode kiezen). Nu weet het programma hoe de detailfoto’s aan het gewone beeld te koppelen.

Als u nu weer naar de Beeldveilen tabel teruggaat, kunt u logo of close-up handmatig a.h.w. op de foto plakken door op de knoppen ‘Logo’ en/of ‘Close-up’ te klikken. Let op, alleen als het programma een clse-up vindt met overeenkomende productcode wordt de close-up erop geplakt.

U kunt het in de Beeldveilinstellingen onder tabblad ‘Weergave’ e.e.a. m.b.t. Logo en Close-up instellen, zoals grootte, locatie, schaduwrand etc. U kunt ook ‘Automatisch’ aanvinken dan Voegt het programma automatisch logo en/of close-up toe bij importeren nieuwe beelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *